10 Eylül 2021 Cuma

Kışlık Konserve Şakşuka Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 kg domates
  • 2 kg patlıcan
  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 kg yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz

    Yapılışı

  • Domateslerin kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın. Patlıcanları pijama şeklinde soyup orta kalınlıkta çubuk şeklinde doğrayın.
  • Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkartıp önce ikiye sonra dörde bölün yeşil biberleri uzunlamasına orta büyüklükte ikiye üçe bölün.
  • Sarımsakları gelişi güzel ufak ufak doğrayın ezmeyin yada rende yapmayın. Öncelikle domatesleri büyük tencereye koyup yeteri kadar tuz atıp bir çay bardağı kadar su koyup kısık ateşte pişirin diğer taraftan biber ve patlıcanları kızartalım. Kızaracak ürünler bittiğinde domatesler erimiş olacaktır.
  • Daha sonra doğranmış sarımsakları ve kızarmış ürünleri tencereye koyup bir taşım kaynatıp çok fazla olmamak kaydıyla karıştıralım tuzunu kontrol edip ağız tadımıza uygunsa ocağı kapatın.
  • Daha sonra kavanozlama işlemine geçelim sıkıca kapattığımız kavanozları ters çevirip soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra güneş görmeyen serin yerde muhafaza edelim. Konserve kızartma hazırdır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder