Cevizli Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İçi için
- Bir kase iri çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Cevizli Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye şeker su ve bir dilim limonu alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 7-8 dakika kaynatıp kenara alıyoruz.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 5 eşit parçaya ayırıyoruz tezgahı hafif unlayıp hamurumuzu merdane ile açıyoruz ceviz içi serpip rulo şeklinde katlıyoruz iki parmak genişliğinde kesiyoruz yağladığımız tepsimize yerleştiriyoruz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz tatlımız ılıdıktan sonra ılık şerbeti tatlımızın üzerine gezdiriyoruz 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder