10 Eylül 2021 Cuma

Cevizli Rulo Tatlı Tarifi

 

Cevizli Rulo Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İçi için

  • Bir kase iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Cevizli Rulo Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye şeker su ve bir dilim limonu alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 7-8 dakika kaynatıp kenara alıyoruz.
  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu 5 eşit parçaya ayırıyoruz tezgahı hafif unlayıp hamurumuzu merdane ile açıyoruz ceviz içi serpip rulo şeklinde katlıyoruz iki parmak genişliğinde kesiyoruz yağladığımız tepsimize yerleştiriyoruz.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz tatlımız ılıdıktan sonra ılık şerbeti tatlımızın üzerine gezdiriyoruz 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder