10 Eylül 2021 Cuma

Kuru Dolma İle Lezzeti Bütünleşmiş Yaprak Sarma Tarifi

 

Kuru Dolma İle Lezzeti Bütünleşmiş Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram salamura yaprak
  • 1 dizim kuru biber
  • 1 dizim kuru patlıcan

İç harcı için

  • 3 adet kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tane domates rendesi
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı miktarda 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ

    Kuru Dolma İle Lezzeti Bütünleşmiş Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  • Salamura yapraklarının tuzunu suda bekleyerek çıkartıp ayıklayıp bir kenarda süzülmesini bekliyoruz.
  • Bir tencerede su kaynatıp kuru biber ve patlıcanları çok olmayacak şekilde haşlıyoruz ve tekrar yıkayıp onlarında süzülmesini bekliyoruz.
  • Bir karıştırma kabına kuru ince kıyılmış kuru soğanları yıkanmış pirinci sıvı yağı baharatları salçayı ve tuzunu atıp iyice karıştırıyoruz.
  • Yaprakları sarıp ardından da kuru dolmalarımızı doldurup tencereye önce yaprakların saplarını diziyoruz ve sardığımız yaprakları ardından da kuru dolmaları dizip üzerini geçmeye 1 parmak kalarak soğuk su koyuyoruz.
  • Yarım şu bardağı kadar ve 1 tatlı kaşığı tuz tekrar sıvı yağ gezdirip limon dilimlerini dizip üzerine bir tabak kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra 50 dakika çok kısık ateşte pişiriyoruz. Tencere soğumadan kapağını açmayın bu işlem yapraklarınızın kararmamasını önler. Yapacak olanlara afiyetler olsun, 😋😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder