Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
İçi için
- Kaşar peyniri
Üzeri için
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1,5 su bardağı susam
Hamuru açarken kullanmak için
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
Kumru Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendirdikten sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizi tereyağa bandırıp elimizle hamuru açıyoruz.
- Arasına kaşar peyniri koyup kenarlarını içe doğru katlayıp rulo şeklinde katlıyoruz su ve pekmezi bir kaseye alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Hazırlamış olduğumuz poğaçaları önce pekmezli su karışımına bandırıp sonra susama buluyoruz yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder