7 Eylül 2021 Salı

Mayasız Pişi (10 Dakikada) Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

     Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına yumurta, yoğurt, su ve sıvı yağı alarak güzelce çırpalım.
  • Ardından tuz ve kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Hamurumuzu güzelce yoğurduktan sonra açmak için tezgaha pişirme kağıdı sererek üzerine biraz un serpiştirelim.
  • Hamurumuzu pişirme kağıdına alalım ve üzerine çok az un serperek elimizle hafifçe bastıralım.
  • Üzerine tekrar pişirme kağıdı yerleştirelim ve hamurumuzu merdane yardımı ile açmaya başlayalım.
  • Yaklaşık 1 cm kalınlığında açtığımız hamurumuzun üzerinden pişirme kağıdını alalım ve çay bardağının ağız kısmı ile bastırarak daireler keselim. Dilerseniz bıçak ile kareler halinde de kesebilirsiniz.
  • Küçük bir oklavanın ucunu una batıralım ve pişilerimizin ortalarına bastırarak delik oluşturalım. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayalım.
  • İçerisine sıvı yağ aldığımız tavamızı ocağa alarak altını açalım.
  • Sıvı yağımız kızdıktan sonra hamurlarımızı içerisine yerleştirelim ve iki tarafı da nar gibi kızarana kadar pişirelim. Burada ocağın çok harlı ateşte olmamasına dikkat edelim.
  • Güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Tüm pişiler bitene kadar kızartmaya devam edelim.
  • Mayasız pişilerimiz servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder