Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Ayrıntılarıyla Dağılmadan Tane Tane Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet iri anjelik erik
- 24 yemek kaşığı tozşeker
- 1 küçük boy limonun suyu
Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Ayrıntılarıyla Dağılmadan Tane Tane Tarifi Yapılışı
- Erikleri yıkayın, ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın.
- Uygun bir tencereye alın, üzerine her bir yarım parçaya bir yemek kaşığı tozşeker olacak şekilde şekerini ekleyin.
- Akşamdan hazırlayarak ertesi güne kadar şekeri eriyinceye suyunu salıncaya kadar bir gece bekletin.
- ertesi gün orta ateşte kaynamaya bırakın, tam kaynamaya başlayınca şerbetinin içinden erikleri bir tabağa çıkarın (Çünkü erikler çok parçalanıp dağılmasın, bütün kalsın bu çok önemli ).
- Şerbeti 10 dakika kadar kaynadıktan sonra içine küçük bir limonun suyunu sıkıp şerbete ilave ederek beş dakika daha kaynatın.
- Şerbetin içine erikleri ekleyin sadece kısık ateşte 8, 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kendi halinde soğumaya bırakın. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder