7 Eylül 2021 Salı

Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Ayrıntılarıyla Dağılmadan Tane Tane Tarifi

 

Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Ayrıntılarıyla Dağılmadan Tane Tane Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet iri anjelik erik
  • 24 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 küçük boy limonun suyu

    Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Ayrıntılarıyla Dağılmadan Tane Tane Tarifi Yapılışı

  • Erikleri yıkayın, ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın.
  • Uygun bir tencereye alın, üzerine her bir yarım parçaya bir yemek kaşığı tozşeker olacak şekilde şekerini ekleyin.
  • Akşamdan hazırlayarak ertesi güne kadar şekeri eriyinceye suyunu salıncaya kadar bir gece bekletin.
  • ertesi gün orta ateşte kaynamaya bırakın, tam kaynamaya başlayınca şerbetinin içinden erikleri bir tabağa çıkarın (Çünkü erikler çok parçalanıp dağılmasın, bütün kalsın bu çok önemli ).
  • Şerbeti 10 dakika kadar kaynadıktan sonra içine küçük bir limonun suyunu sıkıp şerbete ilave ederek beş dakika daha kaynatın.
  • Şerbetin içine erikleri ekleyin sadece kısık ateşte 8, 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kendi halinde soğumaya bırakın. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder