Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
- Su bardağı ölçüsü 200 ml
- 3 adet patlıcan (800 gr)
- 1 su bardağı katı yoğurt
- 2 diş sarımsak rendesi
- Tuz
Bulgur köftesi için
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı hafif tepeli un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarımşar çay kaşığı karabiber pulbiber kimyon kırmızı toz biber
Köftenin sosu için
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyu
- Domates rendesi (İsteyen ekleyebilir)
Yoğurtlu Köz Patlıcanlı Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları yıkayıp her tarafından delip varsa ocakta közmatikte veya fırında közleyin. Közlenmiş patlıcanların ince ince doğrayın ve kaseye alın.
- Üzerine katı yoğurt, sarımsak rendesi ve tuz ekleyip karıştırın.
- Bulguru bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp karıştırarak üzerini kapatıp 10-15 dakika şişmeye bırakın
- Bulgur şişince üzerine köfte malzemelerini ekleyip iyice yoğurun. Elinizi hafif ıslatıp fındıktan biraz büyük toplar yuvarlayın ve hafif un serptiğiniz servis tabağına alın.
- Tencereye su ekleyip kaynadıktan sonra köfteleri tencereye koyun. Ara ara karıştırıp 15-20 dakika su üzerine çıkana kadar haşlayıp süzün. Tadım yaparak pişme kıvamını kontrol edebilirsiniz.
- Geniş bir tavaya sıvı yağ ve salçayı ekleyip kavurduktan 4-5 yemek kaşığı köftenin haşlama suyundan ekleyin. Salçalı sosa bulgur köftelerini ve tuz ekleyip birkaç tur çevirip ocağı kapatın.
- Hazırladığımız yoğurtlu köz patlıcan yatağına bulgur köftelerini ekleyip üzerine tavada kalan sosu gezdirin ve ince ince doğradığımız maydanoz ile süsleyip servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder