Nektarin Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo nektarin
- 2 kilo şeker çeyrek limon
Nektarin Reçeli Tarifi Yapılışı
- Nektarinleri çekirdeklerinden ayırıyoruz.
- İstediğimiz büyüklükte zevkinize kalmış doğruyoruz.
- Bir tencereye bir kat nektarin, bir kat şeker sıralıyoruz .
- 1 gece bekletip ertesi gün pişirmek üzere ocağa alıyoruz 😊 ( ben odun ateşinde pişirdim )
- Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpüğü alıyoruz ki parlak olsun.
- 35 dakikadan sonra kontrollü pişirelim .
- Porselen tabağa alıp kıvamına bakalım, koyulmuşsa şerbeti😉 limon ekleyip beş dakika daha kaynatıp altını kısıp kapakları kaynarlanmış kavanozlara doldurup ters çevirelim.
- Üzerini örtelim soğuyana kadar bekletelim. Sonra yerlerine yerleştirelim 😊😊✌️✌️afiyet olsun 😉.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder