11 Eylül 2021 Cumartesi

Nohutlu Afyon Musakkahem Doyurucu Hem Lezzetli Tarifi

 

Nohutlu Afyon Musakkahem Doyurucu Hem Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kıymalı harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Domates
  • Biber

    Nohutlu Afyon Musakkahem Doyurucu Hem Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup tekerlek kesiyoruz. Tuzlu suda bekletip yıkayıp süzün. İyice kurulayıp kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.
  • Yağlı kağıt üzerine koyup fazla yağını alın. Borcama dizin. Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine sıvı yağ koyun soğanı ince doğrayın ekleyin biraz kavurup biberleri de doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Küp küp doğranmış domatesleri ilave edin domatesler suyunu salama kadar pişirin. Haşlanmış nohut ekleyip suyunu verin. Son olarak tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Kızarmış patlıcanların üzerine döküp yayın. Son olarak üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri koyup süsleyin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder