Malzemeler
- 1,5 kg şeftali
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu ve limon suyu
Yapılışı
- İlk olarak şeftalinin kabuklarını ince ince soyalım.
- Soyduğumuz şeftalinin çekirdeğini çıkartıp küp küp doğrayalım.
- Uygun bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı şekeri ekleyip 5-6 saat bekleyelim.
- Sulanan şeftalilerimizi ocağa alıp 15 dakika kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyelim ve 15 dakika daha kaynatalım (Kısık ateşte)
- Üzerinde biriken köpükleri almayı unutmayalım.
- Sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder