11 Eylül 2021 Cumartesi

Tüm Püf Noktalarıyla En Kıvamında Şeftali Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 kg şeftali
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu ve limon suyu

    Yapılışı

  • İlk olarak şeftalinin kabuklarını ince ince soyalım.
  • Soyduğumuz şeftalinin çekirdeğini çıkartıp küp küp doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı şekeri ekleyip 5-6 saat bekleyelim.
  • Sulanan şeftalilerimizi ocağa alıp 15 dakika kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyelim ve 15 dakika daha kaynatalım (Kısık ateşte)
  • Üzerinde biriken köpükleri almayı unutmayalım.
  • Sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder