Patlıcan Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 adet patlıcan (Benimkiler uzundu 2 adet yetti)
- 2-3 sivri biber
- 1 adet domates
Köftesi için:
- 600 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet büyük soğan (Robota vurulucak suyu sıkılıp posasını kullanıcaz)
- 3 adet sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çeyrek çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 tutam maydanoz
- Galeta unu benim bitmişti bayat ekmeği robota vurup kullandım o yüzden miktarını kendiniz ayarlayın
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 250 ml sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Patlıcan Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce köfte malzemelerini bir kaba alıp galete ununu dikkatlice koyup güzelce yoğuralım.
- Son olarak ince doğranmış bir tutam maydanozu ekleyip tekrar azıcık yoğuralım.
- Yuvarlak birazca büyük yuvarlak şekil verelim kenara alalım.
- Yıkamış kurulamış olduğumuz patlıcanları serçe parmağı genişliğinde daire şeklinde keselim tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım.
- İlk önce patlıcanları alt üst tuzlayarak kızartalım.
- Köfteride alt üst kızartıp sırası ile fırın tepsisine dizelim.
- Domates ve sivri biberleri de ekleyip sosunu hazırlayalım.
- 1 yemek kaşığı salçaya 1 çay kaşığı tuz ve 250 ml sıcak su ekleyip ocakta pişirelim.
- Fokurdamaya başlayınca altını kapatıp köftelerin üzerine gezdirelim.
- 180 derece fırında 10 dk pişirip yemeğe hazır edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder