27 Eylül 2021 Pazartesi

Patlıcan Kebap Tarifi

 

Patlıcan Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet patlıcan (Benimkiler uzundu 2 adet yetti)
  • 2-3 sivri biber
  • 1 adet domates

Köftesi için:

  • 600 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük soğan (Robota vurulucak suyu sıkılıp posasını kullanıcaz)
  • 3 adet sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Galeta unu benim bitmişti bayat ekmeği robota vurup kullandım o yüzden miktarını kendiniz ayarlayın

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 250 ml sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

    Patlıcan Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce köfte malzemelerini bir kaba alıp galete ununu dikkatlice koyup güzelce yoğuralım.
  • Son olarak ince doğranmış bir tutam maydanozu ekleyip tekrar azıcık yoğuralım.
  • Yuvarlak birazca büyük yuvarlak şekil verelim kenara alalım.
  • Yıkamış kurulamış olduğumuz patlıcanları serçe parmağı genişliğinde daire şeklinde keselim tavaya sıvı yağı alıp kızdıralım.
  • İlk önce patlıcanları alt üst tuzlayarak kızartalım.
  • Köfteride alt üst kızartıp sırası ile fırın tepsisine dizelim.
  • Domates ve sivri biberleri de ekleyip sosunu hazırlayalım.
  • 1 yemek kaşığı salçaya 1 çay kaşığı tuz ve 250 ml sıcak su ekleyip ocakta pişirelim.
  • Fokurdamaya başlayınca altını kapatıp köftelerin üzerine gezdirelim.
  • 180 derece fırında 10 dk pişirip yemeğe hazır edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder