11 Eylül 2021 Cumartesi

Sodalı Poğaça Tarifi

 

Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 6 su bardağı un

İç Harcı İçin;

  • Peynirli Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı ve maden suyunu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından üzerine tuz, şeker ve instant mayayı da ilave ederek karıştıralım.
  • Unu da yavaş  yavaş ekleyelim. Unu eklerken 5. bardaktan sonrasında kontrollü olmanızı tavsiye ederim.
  • Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzun üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuz yaklaşık iki katına kadar çıktıktan sonra üzerini açalım ve bir kaç kez yoğurarak havasını alalım.
  • Sonrasında hamuru tezgaha alalım ve toparlayarak ortadan iki keselim.
  • Her iki parçayı da 10’ar parçaya ayıralım. Toplamda 20 adet parça elde etmiş olacağız.
  • Hamur parçalarını elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerimizden bir tanesini alalım ve elimizle genişletelim.
  • Üzerine peynirli maydanozlu iç harcından yerleştirerek uçlarını ortada birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım. Tüm bezelerimizi aynı şekilde hazırlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerine çörek otu veya susam serpelim ve 15-20 dakika kadar daha mayalanması için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda poğaçalarımızı fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder