27 Eylül 2021 Pazartesi

Yumuşak Poğaça (Pastanedekiler Tadında) Tarifi


 

Yumuşak Poğaça (Pastanedekiler Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 .5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket toz maya
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak hamur olacak)
  • İsteğe bağlı peynir zeytin ne severseniz içine koyabilirsiniz sade de olur ben hepsinden de yaptım

    Yumuşak Poğaça (Pastanedekiler Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce süt ve suyu cezveye koyup ılıtalım mayayı içine koyalım karıştıralım.
  • Sonra yoğurma kabına sıvı yağı koyalım, tuzu ve şekeri koyalım, sütlü karışımı dökelim karıştıralım.
  • Unu ekleyip kontrollü bir şekilde ele yapışmayan hamur olana kadar yoğuralım.
  • Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım ben 1 saat 15 dk da mayalandı iyice mayalanınca daha güzel oluyor.
  • Mayalanan hamuru cevizden birazcık büyük bezeler alalım elinizde biraz açalım çok açmayalım içine biraz peynir koyup kapatalım ve yuvarlayalım tepsiye dizelim.
  • Yumurta sarısını sürelim.
  • İsteğe bağlı susam ve çörek otu serpelim.
  • Öncede ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder