27 Eylül 2021 Pazartesi

Sünger Kek Tarifi

 

Sünger Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Kalıbı yağlamak için;

  • Tereyağı

    Sünger Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edelim.
  • Elenmiş un, vanilya kabartma tozu ve karbonatı da ekledikten sonra malzemelerimiz karışana kadar tekrar çırpalım.
  • Kek hamuruz hazır hale geldikten sonra kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı kalıbımıza boşaltalım. Ben bu tarifte 26 cm’lik bir kalıp kullandım. Aynı zamanda kullandığım su bardağının ölçüsü 200 ml’dir.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Bu aşamada kekinizi fırından aldıktan sonra dinlendirmeniz çok önemli. Aksi halde kekiniz sıcak olduğu için ters çevirdiğinizde parçalanabilir.
  • Hazırladığımız sünger kekimizi dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder