Sünger Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
Kalıbı yağlamak için;
- Tereyağı
Sünger Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından üzerine süt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Elenmiş un, vanilya kabartma tozu ve karbonatı da ekledikten sonra malzemelerimiz karışana kadar tekrar çırpalım.
- Kek hamuruz hazır hale geldikten sonra kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı kalıbımıza boşaltalım. Ben bu tarifte 26 cm’lik bir kalıp kullandım. Aynı zamanda kullandığım su bardağının ölçüsü 200 ml’dir.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kekimizi fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen kekimizi servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Bu aşamada kekinizi fırından aldıktan sonra dinlendirmeniz çok önemli. Aksi halde kekiniz sıcak olduğu için ters çevirdiğinizde parçalanabilir.
- Hazırladığımız sünger kekimizi dilimleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder