Kırmızı Biberli Domates Suyu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg armut domates
- 2 kg oturak domates
- 2 kg. kırmızı yağlı biber
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Kırmızı Biberli Domates Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 200 derece ısıtalım. Yağlı biberlerin saplarını ve tohumlarını temizleyerek yıkayalım. Süzelim.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye biberleri sıralayarak ısınmış fırına koyalım. Otuz dakika fırında kalan biberleri süre sonunda fırından çıkarıp terleyip kolay soyulması için poşetleyelim.
- Biberler soğurken domateslerin kabuklarını soyalım. Domatesleri kaynar suyun içinde beş dakika bekletirsek çok kolay soyarız.
- Kabuklarını soyduğumuz domatesleri rondodan geçirelim ve derince bir tencereye alalım.
- Armut domatesin etinden oturak domatesin suyundan yararlanacağım.
- Domatesleri tencereye kaynamaya bırakalım.
- Biberlerin kabuklarını soyarak domatesin içine ilave edelim ve blender dan geçirerek otuz dakika kaynatalım.
- Tuzunu ilave edelim. Tadına bakarak kontrollü katalım.
- Her yıl kavanoz kapaklarını değiştirelim. Kavanoz kapaklarımızı 10 dakika kaynatalım.
- Domates suyunu kavanozlara paylaştıralım.
- Kaynattığımız kapak ile kavanozlarımızı sıkıca kapatıp ters çevirelim.
- Bir gece bu şekilde bekletelim.
- Sabahına kavanozları düzeltip serin bir yerde muhafaza edelim.
- Yazın karlı satın aldığımız domatesleri kışın yemeklerimize katarak ve özellikle domates çorbası yapımında rahatlıkla tüketebiliriz. Herkese kolay gelsin. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder