2 Ekim 2021 Cumartesi

Kırmızı Biberli Domates Suyu Tarifi

 

Kırmızı Biberli Domates Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg armut domates
  • 2 kg oturak domates
  • 2 kg. kırmızı yağlı biber
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

    Kırmızı Biberli Domates Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derece ısıtalım. Yağlı biberlerin saplarını ve tohumlarını temizleyerek yıkayalım. Süzelim.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye biberleri sıralayarak ısınmış fırına koyalım. Otuz dakika fırında kalan biberleri süre sonunda fırından çıkarıp terleyip kolay soyulması için poşetleyelim.
  • Biberler soğurken domateslerin kabuklarını soyalım. Domatesleri kaynar suyun içinde beş dakika bekletirsek çok kolay soyarız.
  • Kabuklarını soyduğumuz domatesleri rondodan geçirelim ve derince bir tencereye alalım.
  • Armut domatesin etinden oturak domatesin suyundan yararlanacağım.
  • Domatesleri tencereye kaynamaya bırakalım.
  • Biberlerin kabuklarını soyarak domatesin içine ilave edelim ve blender dan geçirerek otuz dakika kaynatalım.
  • Tuzunu ilave edelim. Tadına bakarak kontrollü katalım.
  • Her yıl kavanoz kapaklarını değiştirelim. Kavanoz kapaklarımızı 10 dakika kaynatalım.
  • Domates suyunu kavanozlara paylaştıralım.
  • Kaynattığımız kapak ile kavanozlarımızı sıkıca kapatıp ters çevirelim.
  • Bir gece bu şekilde bekletelim.
  • Sabahına kavanozları düzeltip serin bir yerde muhafaza edelim.
  • Yazın karlı satın aldığımız domatesleri kışın yemeklerimize katarak ve özellikle domates çorbası yapımında rahatlıkla tüketebiliriz. Herkese kolay gelsin. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder