16 Ekim 2021 Cumartesi

Anne Poğaçası Tarifi

 

Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt veya yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 5-6 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Anne Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri kabın içine alıp karıştıralım. Unumuzu da ekleyip hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • En son 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı elimize döküp hamuru alt üst ederek toparlayalım ve mayalanması için kapağını kapatıp 30-40 dk bekleyelim.
  • Mayalanan hamurlarımızı istediğimiz büyüklükte bölüp şekil verelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam serpip 15-20 dk tepside kabarmasını bekleyelim.
  • Kabaran poğaçamızı 200 derecede altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen poğaçaları fırından çıkarınca 5-10 dk üzerini bir örtü ile kapatıp dinlendirelim.
  • Sonrasında servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder