16 Ekim 2021 Cumartesi

İçli Köfte Haşlamai

 

İçli Köfte Haşlamai İçin Malzemeler

İç harcı

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ceviz

Köfte hamuru

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı su (ıslatmak için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    İçli Köfte Haşlamai Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içli köfte yapmak için iç harcını hazırlamakla işe başlıyoruz.Genişçe bir tavaya kıymayı koyup suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  • Kavrulan kıymanın içine soğanı koyup karıştıralım.
  • Tereyağ ve sıvı yağı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salça ve baharatları da katıp kavurduktan sonra soğuması için bir kenara alalım.
  • Soğuyunca içerisine cevizi katıp karıştıralım. İç harcımız hazır.
  • Tepsinin içine bulguru ve irmiği alıp sıcak suyu üzerine döküp 10 dakika bekleyelim.
  • Bulgurun kabarmasını sağlayalım.
  • Süre sonunda içerisine tüm malzemeleri katıp macun kıvamına gelene dek yoğuralım. Yaklaşık otuz dakika macun gibi olması için bu süre bize yeterli.
  • Yanımıza bir tabağın içerisine biraz su koyalım, yoğururken ara sıra ellerimizi bu suya bandırarak ıslatalım.
  • Yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • İşaret parmağımızı ıslatalım ve oyma işlemine başlayalım.
  • Başta biraz zorlansanızda sakın bırakmayın. Birkaç denemeden sonra yapabilirsiniz.
  • İncecik açalım kıyma harcından bir tatlı kaşığı koyup ağzını kapatalım.
  • Kapatırken elimizi ıslatmayı unutmayalım.
  • Bütün köfteleri bu şekilde hazırlayalım.
  • Tencereye suyu koyup içerisine de bir çay kaşığı tuz atarak kaynatalım.
  • Suyumuz kaynamaya başlayınca içerisine köftelerimizi koyalım.
  • Altı dakika en fazla yedi dakika köftelerimizi kaynatıp bir süzgeç yardımı ile tencereden alalım.
  • Sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağ alıp kızdıralım.
  • Kızan yağın içerisine kırmızı toz biber katalım.
  • Kırmızı biberli yağımız hazır.
  • Köftelerimizi servis tabağına alarak üzerine kırmızı biberli yağdan dökelim ve servis yapalım. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder