İçli Köfte Haşlamai İçin Malzemeler
İç harcı
- 300 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ceviz
Köfte hamuru
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı su (ıslatmak için)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İçli Köfte Haşlamai Nasıl Yapılır?
- Öncelikle içli köfte yapmak için iç harcını hazırlamakla işe başlıyoruz.Genişçe bir tavaya kıymayı koyup suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Kavrulan kıymanın içine soğanı koyup karıştıralım.
- Tereyağ ve sıvı yağı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Salça ve baharatları da katıp kavurduktan sonra soğuması için bir kenara alalım.
- Soğuyunca içerisine cevizi katıp karıştıralım. İç harcımız hazır.
- Tepsinin içine bulguru ve irmiği alıp sıcak suyu üzerine döküp 10 dakika bekleyelim.
- Bulgurun kabarmasını sağlayalım.
- Süre sonunda içerisine tüm malzemeleri katıp macun kıvamına gelene dek yoğuralım. Yaklaşık otuz dakika macun gibi olması için bu süre bize yeterli.
- Yanımıza bir tabağın içerisine biraz su koyalım, yoğururken ara sıra ellerimizi bu suya bandırarak ıslatalım.
- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım.
- İşaret parmağımızı ıslatalım ve oyma işlemine başlayalım.
- Başta biraz zorlansanızda sakın bırakmayın. Birkaç denemeden sonra yapabilirsiniz.
- İncecik açalım kıyma harcından bir tatlı kaşığı koyup ağzını kapatalım.
- Kapatırken elimizi ıslatmayı unutmayalım.
- Bütün köfteleri bu şekilde hazırlayalım.
- Tencereye suyu koyup içerisine de bir çay kaşığı tuz atarak kaynatalım.
- Suyumuz kaynamaya başlayınca içerisine köftelerimizi koyalım.
- Altı dakika en fazla yedi dakika köftelerimizi kaynatıp bir süzgeç yardımı ile tencereden alalım.
- Sos tavasına bir yemek kaşığı tereyağ alıp kızdıralım.
- Kızan yağın içerisine kırmızı toz biber katalım.
- Kırmızı biberli yağımız hazır.
- Köftelerimizi servis tabağına alarak üzerine kırmızı biberli yağdan dökelim ve servis yapalım. Deneyeceklerden fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder