Annemin Poğaça Tarifi Hem Hafif Hemde En Güzel İkramlık İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tereyağı
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- 3.5-4 su bardağı un
İç malzemesi
- 2 su bardağı kadar tulum loru
- 1 çay bardağı kaşar (rendelenmiş)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Annemin Poğaça Tarifi Hem Hafif Hemde En Güzel İkramlık Nasıl Yapılır?
- Yağlar, yoğurt ve yumurtayı kabımızın içinde karıştıralım.
- Ardından kuru malzemelerimizi ekleyelim. Unu mutlaka kontrollü ekleyelim. Ve güzelce yoğuralım. Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı.
- Elimizle ceviz büyüklüğünden biraz daha iri parçalar koparıp içine iç harcımızdan koyalım ve yuvarlayarak tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika gibi bir sürede pişiyor. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Güzelce kızardığında servise hazır demektir. Sıcakken yediğinizde tadına doyum olmaz bir tat 3-4 tane üst üste yiyebilirsiniz. Benden söylemesi :). Şimdiden afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder