14 Ekim 2021 Perşembe

Lutenitsa (Balkan Sosu) Tarifi

 

Lutenitsa (Balkan Sosu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Ceviz, zeytinyağı, nar ekşisi

    Lutenitsa (Balkan Sosu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bostan patlıcan ve kapya biberi 200 derece fırında yağlı kağıt üzerinde közleyerek başlıyoruz.
  • Közlendikten sonra soyup rondoya alıyoruz.
  • Daha sonra sarımsak, biber salçası, zeytinyağı, pulbiber ve tuzu da rondoya ekliyoruz.
  • Tüm malzemeler birbirine karışana kadar rondoda çekiyoruz.
  • Servis tabağına alıp, üzerine ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi ekleyerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder