11 Ekim 2021 Pazartesi

Armut Süslü Pasta Tarifi

 

Armut Süslü Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Krema için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Renklendirmek için gıda boyası
  • Armut süsü için
  • 1 bardak şeker
  • 1 damla mor gıda boyası

    Armut Süslü Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın sarısını şekerle karıştırın, beyazını tuzla karıştırın. Sonrasında sarısına suyu, un, vanilya, kabartma tozunu ekleyin.
  • Yumurta beyazıyla tuzu kar gibi beyaz yapana kadar karıştırın o karışımı diğer karışıma ekleyip spatula ile karıştırın. Alt üst ayarlı 160 derecede 25-30 dakika hazır olur.
  • Krema için tüm malzemeleri alın ocakta karıştırın kaynayınca altını kapatın 2 saat dolapta soğumasını bekleyin sonra kullanabilirsiniz.
  • Armut süsü için 1 bardak şekere 1 damla mor gıda boyası kattıktan sonra ince dilimlenmiş armutların her tarafını bandırın sonrasında 1 saat fırında alt üst ayarda 180 derecede kurutun. Bu şekli elde edeceksiniz, istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder