5 Ekim 2021 Salı

Aşırı Pratik ve Doyurucu! Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi

 

Aşırı Pratik ve Doyurucu! Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 500 g tavuk göğsü
  • Yarım paket penne makarna
  • 1 soğan
  • 1 kavanoz konserve mantar (330g)
  • 1 paket krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı tuz

    Aşırı Pratik ve Doyurucu! Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtalım.
  • Ardından julyen doğradığımız tavukları tavaya alarak suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Diğer taraftan makarnayı haşlamak için kaynayan suyu uygun bir tencereye alalım ve makarnayı da içerisine ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
  • Daha sonra piyazlık ince ince doğradığımız soğanı da tavuğun üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Konserve mantarın suyunu süzelim ve tavukların üzerine ilave ederek bir kaç dakika daha kavuralım.
  • Kremayı, karabiberi, kekiği ve tuzu da ilave ederek güzelce karıştıralım. Krema kaynayıp koyulaşana kadar 1-2 dakika bu şekilde pişirelim.
  • Haşlanan makarnaların suyunu süzelim ve onları da tavukların üzerine ekleyerek karıştıralım.
  • Kremalı mantarlı tavuklu makarnamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder