5 Ekim 2021 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 kabartma tozu

Şerbeti için:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı limon suyu

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi ve vişne (İsteğe bağlı)

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti için toz şekeri ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz.
  • Ara ara karıştırarak kaynayınca kısık ateşte 15 dk kaynatıyoruz.
  • Son beş dakikasına limon suyu ekliyoruz.
  • Şerbetin dakikası dolunca soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz hamuru yağladığımız borcama ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
  • Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti kekimize döküyoruz ve dinlendirmeye bırakıp kremaya başlıyoruz.
  • Tencereye sütü, mısır nişastasını ve şekeri ekleyip çırpıyoruz.
  • Homojen hale geldikten sonra ocağa alıyoruz.
  • Karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Muhallebi kıvamı aldıktan sonra vanilya ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  • Ilımaya bırakıyoruz.
  • Ilıdıktan sonra toz krem şantiye ekleyip iyicene çırpıyoruz.
  • Kremayı kekin üzerine yayıyoruz.
  • Soğuduktan sonra krem şantiye her tarafına gelecek şekilde serpip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder