Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı limon suyu
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Üzeri için:
- Hindistan cevizi ve vişne (İsteğe bağlı)
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için toz şekeri ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz.
- Ara ara karıştırarak kaynayınca kısık ateşte 15 dk kaynatıyoruz.
- Son beş dakikasına limon suyu ekliyoruz.
- Şerbetin dakikası dolunca soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz hamuru yağladığımız borcama ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti kekimize döküyoruz ve dinlendirmeye bırakıp kremaya başlıyoruz.
- Tencereye sütü, mısır nişastasını ve şekeri ekleyip çırpıyoruz.
- Homojen hale geldikten sonra ocağa alıyoruz.
- Karıştırarak kaynatıyoruz.
- Muhallebi kıvamı aldıktan sonra vanilya ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Ilımaya bırakıyoruz.
- Ilıdıktan sonra toz krem şantiye ekleyip iyicene çırpıyoruz.
- Kremayı kekin üzerine yayıyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantiye her tarafına gelecek şekilde serpip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder