Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane ayva
- 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 tane çubuk tarçın
- 4 tane karanfil
- 5 yaprak hibisküs
- 1 su bardağı su
- Ayva çekirdekleri
Üzeri için;
- Kaymak
- Antep fıstığı ya da ceviz
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ayvaları temizleyelim ve ortadan ikiye bölelim.
- Ayva çekirdeklerini atmayalım.
- Geniş bir tencereye ayvaları dizelim.
- Ayvaların üzerine şekerini gezdirelim.
- Suyunu tarçını ayva çekirdeklerini hibisküsü ve karanfili de tencere ekleyelim.
- Ocağın altını açalım.
- Kaynadığında ocağın altını kısığa alalım.
- Arada çatalla kontrol edelim ve ayvaları çevirelim.
- Ayvanın cinsine göre 1 saat kadar sürebilir.Ben pazarda ekmek ayvası buldum. Yarım saatte pişti.
- Ilıdığında buzdolabına kaldıralım.
- Servis ederken üzerine kaymağını ve antep fıstığını koyalım.
Deneyenlere afiyet şifa olsun. ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder