21 Ekim 2021 Perşembe

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane ayva
  • 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 4 tane karanfil
  • 5 yaprak hibisküs
  • 1 su bardağı su
  • Ayva çekirdekleri

Üzeri için;

  • Kaymak
  • Antep fıstığı ya da ceviz

    Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları temizleyelim ve ortadan ikiye bölelim.
  • Ayva çekirdeklerini atmayalım.
  • Geniş bir tencereye ayvaları dizelim.
  • Ayvaların üzerine şekerini gezdirelim.
  • Suyunu tarçını ayva çekirdeklerini hibisküsü ve karanfili de tencere ekleyelim.
  • Ocağın altını açalım.
  • Kaynadığında ocağın altını kısığa alalım.
  • Arada çatalla kontrol edelim ve ayvaları çevirelim.
  • Ayvanın cinsine göre 1 saat kadar sürebilir.Ben pazarda ekmek ayvası buldum. Yarım saatte pişti.
  • Ilıdığında buzdolabına kaldıralım.
  • Servis ederken üzerine kaymağını ve antep fıstığını koyalım.
  • Deneyenlere afiyet şifa olsun. ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder