Kremasıyla Pişen Muhteşem Helezon Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Pudingi için;
- 1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
Kremasıyla Pişen Muhteşem Helezon Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye pudingimizi alalım.
- Üzerine sütü ekleyerek karıştıralım ve pudingimizi pişirmeye başlayalım.
- Kıvam alıp koyulaşan pudingimizi ocaktan alalım ve karıştırarak soğutalım.
- Pudingimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bardağın içerisine yerleştirdiğimiz sıkma torbasına dolduralım.
- Ardından sıkma torbasındaki pudingimizi kekimizi hazırlayan kadar buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Kek hamurumuzu güzelce karışana kadar mikserle çırpalım.
- Hazırladığımız kek hamurunu tabanına pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz 25cm’lik kek kalıbına boşaltalım.
- Ardından torbanın ucunu keserek pudingimizi kekimizin üzerine spiral olacak şekilde sıkalım.
- Şeklin daha belirgin olması için pudingimiz bitene kadar karıştırmadan bir kaç kez üzerinden geçelim.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder