21 Ekim 2021 Perşembe

Kremasıyla Pişen Muhteşem Helezon Kek Tarifi

 

Kremasıyla Pişen Muhteşem Helezon Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Pudingi için;

  • 1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)

    Kremasıyla Pişen Muhteşem Helezon Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye pudingimizi alalım.
  • Üzerine sütü ekleyerek karıştıralım ve pudingimizi pişirmeye başlayalım.
  • Kıvam alıp koyulaşan pudingimizi ocaktan alalım ve karıştırarak soğutalım.
  • Pudingimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra bardağın içerisine yerleştirdiğimiz sıkma torbasına dolduralım.
  • Ardından sıkma torbasındaki pudingimizi kekimizi hazırlayan kadar buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim. Kek hamurumuzu güzelce karışana kadar mikserle çırpalım.
  • Hazırladığımız kek hamurunu tabanına pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz 25cm’lik kek kalıbına boşaltalım.
  • Ardından torbanın ucunu keserek pudingimizi kekimizin üzerine spiral olacak şekilde sıkalım.
  • Şeklin daha belirgin olması için pudingimiz bitene kadar karıştırmadan bir kaç kez üzerinden geçelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder