20 Ekim 2021 Çarşamba

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bezelye
  • Yarım göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber 

Tavuklu Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ben derin dondurucuya koyduğum bezelyeyi kullandım.
  2. Tavuk göğüs etimizi, patates ve havucu küp küp doğrayalım.
  3. Kuru soğanı da yemeklik doğradıktan sonra uygun bir tencere içerisinde sıvı yağ koyup kavuralım,
  4. Doğranmış tavuk etini ekleyip tavuklar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  5. Daha sonra patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim salçayı da ekledikten sonra bir iki kavurup bezelyeyi ekleyelim. 10 dk kavuralım.
  6. Tencerenin altını kısıp kapağını kapatalım.
  7. Bezelyenin rengi açılınca tuzunu ve 5 su bardağı ılık suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  8. Suyu çekmiş yemeğimiz halen pişmediyse su ekleyebilirsiniz pişirmeye devam edelim. Afiyet olsun. Not: ben malzemeleri bol tuttum sizde isterseniz arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder