Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Soyulmuş patatesleri tekrar sudan geçirelim suyunu iyice süzelim.
- Bebek patates kullanacaksak bütün haliyle büyük patates kullanacaksak elma dilimi şeklinde hazırlayalım.
- Uygun bir tencere yada tavaya yağı alalım. Hiç kızdırmadan patareleri ilave edelim bir karıştırıp hafif soteleyelim.
- Ocağın altını kısalın yada kapatıp bir dakika bekleyelim. Suyu ilave ederken kızgın yağ sıçrama olmaması açısından.
- Baharatları ilave edelim.
- Karıştırıp tavanın kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar arada bir iki defa karıştırarak pişirilem.
- Suyunu çekmiş patateslerin kapağını açalım arkalı önlü kapağı açık şekilde hafif kızartalım. Nefis lezzetli patatesimiz hazır. Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder