10 Ekim 2021 Pazar

Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tarifi

 

Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz

    Baharatlı Patates İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce patatesleri yıkayıp kabuklarını soyalım.
  • Soyulmuş patatesleri tekrar sudan geçirelim suyunu iyice süzelim.
  • Bebek patates kullanacaksak bütün haliyle büyük patates kullanacaksak elma dilimi şeklinde hazırlayalım.
  • Uygun bir tencere yada tavaya yağı alalım. Hiç kızdırmadan patareleri ilave edelim bir karıştırıp hafif soteleyelim.
  • Ocağın altını kısalın yada kapatıp bir dakika bekleyelim. Suyu ilave ederken kızgın yağ sıçrama olmaması açısından.
  • Baharatları ilave edelim.
  • Karıştırıp tavanın kapağını kapatalım.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar arada bir iki defa karıştırarak pişirilem.
  • Suyunu çekmiş patateslerin kapağını açalım arkalı önlü kapağı açık şekilde hafif kızartalım. Nefis lezzetli patatesimiz hazır. Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder