Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo temizlenmiş balkabağı
- 3 su bardağı şeker
Üzerine;
- Ceviz
- Fındık vb.
Balkabağı Tatlısı (Güzel Kıvamlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabağımızı yıkayalım ve ardından soymaya başlayalım soyarken, kalan yeşil kısmını çıkarıyoruz.
- Daha sonra istediğimiz eşitlikte bölüp genişçe bir tencereye diziyoruz.
- Üzerine 3 su bardağı şekeri de ilave edip 6 saat boyunca şekerinin eriyip suyunu bırakmasını bekleyelim (Bu süre daha da kısa olabilir ama ben şekerin tam erimesini istediğim için bu kadar beklemeyi tercih ediyorum)
- Altı saatin sonunda ocağa alıyoruz ve en kısık ateşte suyunu çekip şerbetini çıkartana kadar pişiriyoruz.
- Suyu şerbet halini almaya başlayınca artık pişmeye yakın kapağını açıp daha güzel bir kıvam almasını sağlayabiliriz.
- Pişen tatlımızı soğutmaya bırakıyoruz ve bu işlemin ardında servis tabaklarına alıp üzerine ceviz, fındık ve benzeri şeyleri serpiştirip ikram ediyoruz.
Not: Yalnız kısık ateş olmalı ve içindeki su şerbet halini alana kadar kaynatmalıyız. En önemlisi ise kabağı soyarken yeşil kısmını da ayırıyoruz ki tatlımızın sert kalmasını ve tadını bozmasını engelleyelim. Ayrıca tatlımızın şeker miktarını kabağımızın tadına göre de değiştirebiliriz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder