Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- ️ 6 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- ️ 250 gram şeker (2 su bardağı)
- ️ 1 çimdik tuz
- ️ 60 gram nişasta (Yarım su bardağı)
- ️ 130 gram un (1 dolu su bardağı)
- ️ 80 gram badem tozu
- ️ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- ️ 50 gram eritilmiş tereyağı (1 dolu yemek kaşığı)
Üzeri için;
- ️ 100 gram file badem
- ️ 4 yemek kaşığı bal
- ️ 60 gram tereyağı
- ️ 40 gram şeker
Kreması için:
- ️ 500 ml sıvı krema
- ️ 2 paket pişmeyen pudding (Paradies creme)
Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurtalar ve tuz mikserle iyice köpürtülür, şeker ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Sırasıyla bütün malzemeler eklenip karıştırılır.
- 26 cm kalıbın altına yağlı kağıt serilir, karışım alınır, üzerine file bademler yerleştirilir (Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz, kekin iyice kabarıp yukarı çıkması için) önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- Bal, tereyağı ve şekeri uygun bir tencerede 3-4 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine sürülür ve soğumaya bırakılır.
- Kreması için krema ve puding tozu katılaşana kadar mikserle çırpılır.
- Soğuyan kek ikiye bölünür, ve arasına krema sürülür. Bademli üst keki isteğe göre önceden dilimleyip koyabilirsiniz (Keserken pastanız dağılmaz)
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Ben 1 gece önceden yaptım. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤍
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder