23 Ekim 2021 Cumartesi

Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi

 

Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • ️ 6 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • ️ 250 gram şeker (2 su bardağı)
  • ️ 1 çimdik tuz
  • ️ 60 gram nişasta (Yarım su bardağı)
  • ️ 130 gram un (1 dolu su bardağı)
  • ️ 80 gram badem tozu
  • ️ 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ️ 50 gram eritilmiş tereyağı (1 dolu yemek kaşığı)

Üzeri için;

  • ️ 100 gram file badem
  • ️ 4 yemek kaşığı bal
  • ️ 60 gram tereyağı
  • ️ 40 gram şeker

Kreması için:

  • ️ 500 ml sıvı krema
  • ️ 2 paket pişmeyen pudding (Paradies creme)

    Ballı Bademli Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurtalar ve tuz mikserle iyice köpürtülür, şeker ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Sırasıyla bütün malzemeler eklenip karıştırılır.
  • 26 cm kalıbın altına yağlı kağıt serilir, karışım alınır, üzerine file bademler yerleştirilir (Kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz, kekin iyice kabarıp yukarı çıkması için) önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Bal, tereyağı ve şekeri uygun bir tencerede 3-4 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine sürülür ve soğumaya bırakılır.
  • Kreması için krema ve puding tozu katılaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Soğuyan kek ikiye bölünür, ve arasına krema sürülür. Bademli üst keki isteğe göre önceden dilimleyip koyabilirsiniz (Keserken pastanız dağılmaz)
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Ben 1 gece önceden yaptım. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🤍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder