25 Ekim 2021 Pazartesi

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi

 

Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 bulyon
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Yeteri miktarda sıcak su

    Bezelyeli Havuçlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havucu küp küp doğrayıp sıvı yağda az kavuralım.
  • Pirinç ,bezelye, tuz ve bulyon da ekleyip biraz daha kavuralım.
  • Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Çok harlı olmayan ateşte pişirelim.
  • Pilav az suyu kalınca ateşini kapatalım ve 20 dk dinlenmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder