Tavuklu Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy domates
- 1 su bardağı kadar bezelye
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızıbiber
- Sıcak su
Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye alınan sıvı yağda küçük doğranan soğan ve havuç kavrulur.
- Kuşbaşı doğranan tavuk eti eklenir; kavurmaya devam edilir.
- Daha sonra bezelye ve küp doğradığımız patates ilave edilir.
- Kabuğunu soyup doğradığımız domatesi de ekleyip kavurma işi tamamlanınca salça, tuz, baharatlar ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve yemek pişmeye bırakılır.
- Pişen yemek pirinç pilavıyla servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder