25 Ekim 2021 Pazartesi

Tavuklu Tas Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy domates
  • 1 su bardağı kadar bezelye
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber
  • Sıcak su

    Tavuklu Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye alınan sıvı yağda küçük doğranan soğan ve havuç kavrulur.
  • Kuşbaşı doğranan tavuk eti eklenir; kavurmaya devam edilir.
  • Daha sonra bezelye ve küp doğradığımız patates ilave edilir.
  • Kabuğunu soyup doğradığımız domatesi de ekleyip kavurma işi tamamlanınca salça, tuz, baharatlar ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve yemek pişmeye bırakılır.
  • Pişen yemek pirinç pilavıyla servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder