25 Ekim 2021 Pazartesi

Borcam Tatlısı Tarifi

 

Borcam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 yemek kaşığı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı şeker

Krema için;

  • 4 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr beyaz çikolata (isteğe bağlı)
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için;

  • 100 gr sütlü çikolata (kare çikolata)
  • Fındıklı draje

    Borcam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kek için yumurta ve şekeri çırpalım.
  • Diğer kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim.
  • Yağladığımız borcama döküp 170-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
  • Kekimiz pişerken kremamızı hazırlayalım.
  • Uygun bir tencereye sütü koyalım.
  • Üzerine şeker, un ve nişastayı ekleyelim ve karıştırarak pişirelim.
  • Kaynamaya başlayan muhallebinin altını kısıp içine beyaz çikolata vanilya ve tereyağı ekleyelim ve eriyince ocağı kapatalım. Ara sıra karıştırarak soğutalım.
  • Fırından çıkan keki 15 dilim olacak şekilde bölelim.
  • Her dilimin ortasına küçük yuvarlaklar açalım.
  • Kekimizi ıslatmak için hazırladığımız sos ile kekin her yerini ıslatalım.
  • Soğuyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ilave edip mikserle iyice karıştıralım ve kekimizin üzerine döküp her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Kekin içinden çıkan kısımları robotta çekip muhallebinin üzerine yayalım.
  • Her dilimin ortasına rendelediğimiz sütlü çikolata ve fındıklı draje koyup süsleyelim.
  • 1 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra servise hazır 😋🥰😋 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder