Buzluk İçin Havuç Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 tane havuç
- Sıvıyağ
Buzluk İçin Havuç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havucu soyup istediğimiz boyutta doğrayalım, uygun bir tavaya birazcık sıvı yağ koyup ısıtalım doğranmış havuçları ilave edip rengi değişene kadar soteleyelim, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya kaldıralım, istediğimiz zaman dondurucudan çıkarıp çorba, pilav ve yoğurtlu salatalarda kullanabilirsiniz.
- Ben geçen gün bezelye yemeğinde kullandım çok güzel oldu.
- İsterseniz haşlama yöntemini de tercih edebilirsiniz, sıvı yağda soteleyince daha güzel aromasını bıraktığı için bu şekilde hazırladım. 🌹Afiyet olsun 🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder