17 Ekim 2021 Pazar

Az Malzemeli Bisküvili Porsiyonluk Tatlı Tarifi

 

Porsiyonluk Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kakaolu petibör bisküvi – 400 gram
  • 1 paket krema – 200 ml
  • 150 gram çikolata (Sütlü çikolata kullandım)
  • 1 adet muz

Üzeri için:

  • 60 gram kadar beyaz çikolata
  • Parça antep fıstığı

    Az Malzemeli Bisküvili Porsiyonluk Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bisküvileri rondodan geçirelim ve bir kaba alalım. Diğer tarafta 1 adet muzu çatalla ezelim ve bisküvilerin üzerine ekleyelim. Ayrıca kremayı uygun bir kaba alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Tam olarak kaynamasın kesinlikle.
  • Ardından ocaktan alarak içine çikolatayı ekleyelim ve biraz bekleyip karıştıralım. Bu karışımı da bisküvilerin üzerine ekleyip karıştıralım.
  • Karışım elinizle şekil verebileceğiniz bir kıvama gelecektir. Dilerseniz elinizle yuvarlayarak toplar halimde de hazırlayabilirsiniz. Ben muffin kalıbında hazırladım.
  • Kalıba streç film geçirerek karışımdan yerleştirdim. Şekil verme işlemi bitince üzerini kapatarak 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Bu sürenin sonunda dolaptan çıkararak üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben erittiğim beyaz çikolata ve parça antep fıstığıyla süsledim.
  • Sade bir şekilde de servis edebilirsiniz. Sunumu da lezzeti de şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder