Porsiyonluk Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kakaolu petibör bisküvi – 400 gram
- 1 paket krema – 200 ml
- 150 gram çikolata (Sütlü çikolata kullandım)
- 1 adet muz
Üzeri için:
- 60 gram kadar beyaz çikolata
- Parça antep fıstığı
Az Malzemeli Bisküvili Porsiyonluk Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirelim ve bir kaba alalım. Diğer tarafta 1 adet muzu çatalla ezelim ve bisküvilerin üzerine ekleyelim. Ayrıca kremayı uygun bir kaba alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Tam olarak kaynamasın kesinlikle.
- Ardından ocaktan alarak içine çikolatayı ekleyelim ve biraz bekleyip karıştıralım. Bu karışımı da bisküvilerin üzerine ekleyip karıştıralım.
- Karışım elinizle şekil verebileceğiniz bir kıvama gelecektir. Dilerseniz elinizle yuvarlayarak toplar halimde de hazırlayabilirsiniz. Ben muffin kalıbında hazırladım.
- Kalıba streç film geçirerek karışımdan yerleştirdim. Şekil verme işlemi bitince üzerini kapatarak 2-3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Bu sürenin sonunda dolaptan çıkararak üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben erittiğim beyaz çikolata ve parça antep fıstığıyla süsledim.
- Sade bir şekilde de servis edebilirsiniz. Sunumu da lezzeti de şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim😊 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder