15 Ekim 2021 Cuma

Cafe De Pari Soslu Tavuk Tarifi

 

Cafe De Pari Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet küp doğranmış tavuk göğsü

Marinasyon için

  • 1 yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke elma yada üzüm
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 diş doğranmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ballı hardal yoksa 1 tatlı kaşığı normal hardal
  • 1/3 paket krema
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 30 gram küp doğranmış tulum peyniri yada orjinali rokfor peyniri (İzmir tulum kullandım)
  • Yarım bağ ince kıyılmış dereotu

    Cafe De Pari Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk ve marinasyon malzemelerini bir kabın içerisinde güzelce karıştırıp ağzını kapatarak buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Tavayı ateşte kızdırarak tavukları ilave edin ve yüksek ateşte pişirin.
  • Sos için sırasıyla tereyağı sarımsak krema süt hardal baharat ve peyniri uygun bir kaba alarak karıştırarak peynirler eriyene ve pürüzsüz olana dek pişirin.
  • Tavukları ilave edin birkaç tur çevirdikten sonra fokurdamasını bekleyin ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin bir iki çevirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder