Rulo Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta beyazı (Sarısı ve beyazı ayrı kullanılacak)
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik soğuk süt
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için;
- 60 gram çikolata
- Toz fıstık
Rulo Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayrı kaplara yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Beyazını mikserle çırpmaya başlıyoruz.
- Hafif kabarınca içerisine nişastayı ve yarım çay bardağı şekeri ilave edip iyice kabarana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Yumurta sarılarına 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz.
- Son olarak unu,kakaoyu,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Yumurta beyazlarınıda yavaş yavaş ekleyip harcımızı fazla söndürmeden karıştırıyoruz.
- Hazır olan harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp heryeri eşit olacak şekilde yayıyoruz. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz (Çok çabuk pişiyor kontrollü pişirelim)
- Kreması için toz krem şantiyi sütle çırpıyoruz. İcerisine pudra şekeri ve hindistan cevizinide ekleyip kremamızı hazırlıyoruz.
- Fırından çıkan kek soğuyunca başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip kağıttan çıkarıyoruz. Kremayı her yerine sürüp dikkatlice rulo şeklinde sarıyoruz. Ruloyu streç filme sarıp buzdolabına en az iki saat bekletiyoruz.
- Daha sonra dilimleyip üzenlerine benmari usulu eritilmiş çikolata sürüp fıstık serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder