Cici Kızartmalar Tabağı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Nane
- Kekik
- Pul biber
- Su
Cici Kızartmalar Tabağı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates kızartması büyüsü: ✨patatesleri yüksek ateşte kaynayan yağa atıyoruzz, ✨ardından kontrollü bir şekilde çıkarıyoruzzzz.
- Havuç kızartması büyüsü: ✨bir tencerede su kaynatıyoruz ve havuçları kaynayan suya atıyoruz, ⏳4 dakika haşlıyoruz. ✨havuçları soğuk sudan geçirip ardından kuruluyoruz. ✨
- Kaynayan yağa atıp birkaç dakika altın rengine dönene kadar kızartıp, çıkarıyoruzzzz.
- Yunan usulü kabak kızartması büyüsü: ✨bir kaba un ve tuzu döküp karıştırıyoruz, ✨sodayı yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz, ✨
- Kabakları karışımın içine atıp iyice yediriyoruzzz, ✨ardından kızgın yağda önlü arkalı çevirerek kızartıyoruzzz.
- Abrakadabra 🪄 🔮ilk patates, ikinci havuç ve son olarak kabak kızartılır. 🔮 yoğurt derin bir kapta iyice karıştırılır ve baharatlar istenirse yoğurda karıştırılır veya üzerine atılır. 🍽️
- Kızartmalar bir servis tabağına alınarak tercihe bağlı yoğurtlu servis edilir ✨✨
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder