13 Ekim 2021 Çarşamba

Pastane Usulü Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Pastane Usulü Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3,5-4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu
  • Mavi haşhaş

    Pastane Usulü Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kurabiyemizin hamuru için yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, yoğurt, sirke, toz şeker, mahlep, tuz, kabartma tozunu ekleyelim.
  • Unu da yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldikten sonra hamurumuza şekil verme aşamasına geçelim.
  • Hamurdan bir parça alarak tezgahın üzerinde ileri geri yaparak uzatalım. Ardından dilediğimiz şekli verelim. Ben gösterme amaçlı farklı farklı şekillerde hazırladım ancak siz bir tepsiyi aynı şekilde de yapabilirsiniz. Aynı zamanda ben bu ölçüler ve boyutlarda hazırladığımda 40 adet kurabiye elde ettim.
  • Daha sonra hazırladığımız tuzlu kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  • Üzeri için ayırdığımız yumurta sarısına sıvı yağ ilave edelim ve çırpalım.
  • Fırça yardımı ile kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • Son olarak üzerine susam, mavi haşhaş ve çörekotu da serperek önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder