Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük patates
- 200 gram kadar kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı toz biber
- Sıvıyağ ve zeytinyağı
- Çok az kimyon, karabiber, kekik
- 1 tutam maydanoz
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup çok ince şekilde kürdan kalınlığında doğruyoruz daha sonra suyla nişasası çıkana kadar yıkayıp daha sonra bir kapta suda 5 ok kadar bekletiyoruz.
- Diğer yandan kıymayı bir tavaya alıp yeteri kadar sıvı yağ ve zeytinyağı ekleyip kavuruyoruz daha sonra yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz.
- Biraz daha kavurup domates rendesini ekliyoruz baharatlarını da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.
- Diğer yandan patatesleri kızartmak için tavaya sıvı yağını ekleyip ocağın altını açıyoruz patateslerin suyunu süzüp havlu kağıdın üstüne alıyoruz üzerindeki fazla suyu çekmesi için.
- Daha sonra kızgın yağda güzelce kızartıyoruz kızaran patatesleri servis tabağına alıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurdu yayıp en üste de kıymalı harcımızı yayıyoruz.
- En üste de bir tutam maydanozu ince kıyıp üzerine serpiyoruz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder