2 Ekim 2021 Cumartesi

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 200 gram kadar kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Sıvıyağ ve zeytinyağı
  • Çok az kimyon, karabiber, kekik
  • 1 tutam maydanoz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup çok ince şekilde kürdan kalınlığında doğruyoruz daha sonra suyla nişasası çıkana kadar yıkayıp daha sonra bir kapta suda 5 ok kadar bekletiyoruz.
  • Diğer yandan kıymayı bir tavaya alıp yeteri kadar sıvı yağ ve zeytinyağı ekleyip kavuruyoruz daha sonra yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz.
  • Biraz daha kavurup domates rendesini ekliyoruz baharatlarını da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  • Diğer yandan patatesleri kızartmak için tavaya sıvı yağını ekleyip ocağın altını açıyoruz patateslerin suyunu süzüp havlu kağıdın üstüne alıyoruz üzerindeki fazla suyu çekmesi için.
  • Daha sonra kızgın yağda güzelce kızartıyoruz kızaran patatesleri servis tabağına alıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurdu yayıp en üste de kıymalı harcımızı yayıyoruz.
  • En üste de bir tutam maydanozu ince kıyıp üzerine serpiyoruz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder