19 Ekim 2021 Salı

Kıyır Kıyır Un Helvası Tarifi

 

Kıyır Kıyır Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 4 su bardağı un
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı soğuk su
  • Ayrıca piştikten sonra 2 kaşık toz şeker

    Kıyır Kıyır Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım.
  • Soğuk su ve şekeri iyice eriyene kadar karıştıralım.
  • Tenceremizde yağı eritelim.
  • Sıvıyağıda ekleyelim.
  • Cevizleri ilave edelim ve rengi hafif dönene kadar kavuralım.
  • Unu ekleyelim. Yavaş yavaş kavuralım.
  • Püf noktası burada. Yaklaşık 40-45 dakika kısık ateşte rengi koyulaşana kadar kavuralım.
  • Süre sonunda un iyice kendini salacaktır.
  • Şerbeti ilave edelim.
  • Şerbetide verdikten sonra 10 dakika çekmesi için demlendirelim.
  • Son olarak 2 kaşık şekerimizide ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Kaşıkla şekil verelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder