Doble Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ganaj için:
- 100 gr. krema
- 100 gr. bihter ve sütlü çikolata
Üzeri için:
- Fındık kırığı
Doble Çikolatalı Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve süt ilave edip karıştıralım.
- Ayrı bir kapta un,kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip yavaş yavaş karışıma ilave edelim.
- Yağlanmış olduğumuz kalıbımıza karışımı dökelim ve önceden ısıtılmış 180° fırında 40-45 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Kekimiz pişerken ganajı hazırlayalım.
- Sos tenceremize kremayı ilave edip ısıtalım.
- Isınan kremaya çikolataları ekleyip güzelce erimesini sağlayın.
- Soğuyan kekimize ganajı döküp üzerini fındık kırığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz 👌 afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder