20 Ekim 2021 Çarşamba

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye(konserve kullandım)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yeterince tuz

    Tane Tane Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçler birkaç kere nişastası çıkana kadar suda yıkanır suyu süzülür (dilerseniz 10-15 dk tuzlu suda bekleterek süzebilirsiniz).
  • Pilavı yapacağımız tava yada tenceremize sıvı yağı koyalım ve minik doğranmış havuçları ilave ederek havuçları birkaç dakika kavuralım.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri ve tereyağını ilave ederek 3-4 dakika kavuralım, bezelyeyi ekleyelim karıştıralım.
  • 2 bardak sıcak suyu ve tuzu ilave ederek çok kısa karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım, pilavın suyu kaynayınca ocağın altının sıcaklığını en düşük ayara getirerek pişmeye bırakalım.
  • Pilavın suyu tamamen çekilip üzeri göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Pilavımız pişince üzerine kağıt havlu serelim kapağını kapatarak demlenmesi için 15-20 dakika bekletelim.
  • Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder