Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ ( Margarin de olur)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 3 adet yumurta sarısı
- 2-3 su bardağı un ( kontrollü olarak koyun )
İçi için;
- Çilek marmeladı
- Kayısı marmeladı
Üzeri için;
- 100 gram bitter çikolata
- Toz antep fıstığı
Kuru Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru krema sıkma torbasına koyup bir parmak uzunluğunda hamurumuzdan sıkıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Diğer bir şekilde hamuru sıkma torbasını dik tutup sadece sıkarak tepsiye bırakıyoruz.
- Uzun hamuru sade bir şekilde 180 derece fırında 15 dk pişirip alıyoruz.
- Küçük kurabiyelerin ortasına marmelad sıkıp bu şekilde fırına veriyoruz.
- 180 derece de 15 dk kadar.
- Uzun kurabiyeler soğuduktan sonra içine marmelad koyup iki adet kurabiyeyi üst üste kapatıyoruz,
- Kurabiyeleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya bandırıp toz antep fıstığına bulayıp soğuması için bekletiyoruz.
- Çikolata sertleşip soğuyunca sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder