20 Ekim 2021 Çarşamba

Kuru Pasta Tarifi

 

Kuru Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ ( Margarin de olur)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2-3 su bardağı un ( kontrollü olarak koyun )

İçi için;

  • Çilek marmeladı
  • Kayısı marmeladı

Üzeri için;

  • 100 gram bitter çikolata
  • Toz antep fıstığı

    Kuru Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Malzemeleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru krema sıkma torbasına koyup bir parmak uzunluğunda hamurumuzdan sıkıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Diğer bir şekilde hamuru sıkma torbasını dik tutup sadece sıkarak tepsiye bırakıyoruz.
  • Uzun hamuru sade bir şekilde 180 derece fırında 15 dk pişirip alıyoruz.
  • Küçük kurabiyelerin ortasına marmelad sıkıp bu şekilde fırına veriyoruz.
  • 180 derece de 15 dk kadar.
  • Uzun kurabiyeler soğuduktan sonra içine marmelad koyup iki adet kurabiyeyi üst üste kapatıyoruz,
  • Kurabiyeleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya bandırıp toz antep fıstığına bulayıp soğuması için bekletiyoruz.
  • Çikolata sertleşip soğuyunca sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder