8 Ekim 2021 Cuma

Elbistan Lahana Sarmasıi

 

Elbistan Lahana Sarmasıi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • 1 kase orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 er yemek kaşığı domates biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,tuz,kırmızı toz biber
  • 1,5 su bardağı pirinç

    Elbistan Lahana Sarmasıi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı yaprak yaprak kökünden ayırın, bir tencereye su bırakın ve kaynayınca lahana yapraklarını içine atıp bir iki dakika haşlayıp hemen alın fazla haşlanırsa dağılabilir.
  • Haşlanan yaprakları bıçakla tek tek köklerinden temizleyin ve sarmalık olarak kesip bir tepsiye dizin,.
  • Lahana haşlama işi bitince sıra içini hazırlamaya geldi,.
  • Bir tepsiye kıymayı soğanı sarımsağı salça ve baharatları yağı ekleyin ve hepsini elinizle harmanlayınız
  • Sonra pirinci yıkayıp ekleyin onunla da karıştırıp içi hazır hale getirin, daha sonra hazırladığımız lahana yapraklarına içimizden bırakıp saralım.
  • Lahana yaprakları fazla gelince hiç üzülmeyin hemen dolap poşetlerini birer yemeklik poşetleyip dondurucuya rahatlıkla ilerde kullanmak üzere bırakabilirsiniz.
  • Lahana sarmalarımız bitince tencerenin altına birkaç parça lahana kırığı bırakın.
  • Sonra sarmaları üzerine dizin en üste de lahananın en üstteki yeşil lahana yaprağını serin ama önce bir tatlı kaşığı tuz serpmeyi unutmayın,.
  • Daha sonra üzerini geçecek kadar su bırakıp tencerenin ağzını kapatın.
  • Sarmanın suyu kaynayınca altını kışın ve tam 45 dakika kadar pişirin, zaten suyunu çekecektir, ben suyunu süzmedim tam geldi altını kapatın ocağın biraz dinlenince servis yapabilirsiniz.
  • Tam anlatımlı lahana sarma yapma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder