Elbistan Lahana Sarmasıi İçin Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 1 kase orta yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 er yemek kaşığı domates biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber,tuz,kırmızı toz biber
- 1,5 su bardağı pirinç
Elbistan Lahana Sarmasıi Nasıl Yapılır?
- Lahanayı yaprak yaprak kökünden ayırın, bir tencereye su bırakın ve kaynayınca lahana yapraklarını içine atıp bir iki dakika haşlayıp hemen alın fazla haşlanırsa dağılabilir.
- Haşlanan yaprakları bıçakla tek tek köklerinden temizleyin ve sarmalık olarak kesip bir tepsiye dizin,.
- Lahana haşlama işi bitince sıra içini hazırlamaya geldi,.
- Bir tepsiye kıymayı soğanı sarımsağı salça ve baharatları yağı ekleyin ve hepsini elinizle harmanlayınız
- Sonra pirinci yıkayıp ekleyin onunla da karıştırıp içi hazır hale getirin, daha sonra hazırladığımız lahana yapraklarına içimizden bırakıp saralım.
- Lahana yaprakları fazla gelince hiç üzülmeyin hemen dolap poşetlerini birer yemeklik poşetleyip dondurucuya rahatlıkla ilerde kullanmak üzere bırakabilirsiniz.
- Lahana sarmalarımız bitince tencerenin altına birkaç parça lahana kırığı bırakın.
- Sonra sarmaları üzerine dizin en üste de lahananın en üstteki yeşil lahana yaprağını serin ama önce bir tatlı kaşığı tuz serpmeyi unutmayın,.
- Daha sonra üzerini geçecek kadar su bırakıp tencerenin ağzını kapatın.
- Sarmanın suyu kaynayınca altını kışın ve tam 45 dakika kadar pişirin, zaten suyunu çekecektir, ben suyunu süzmedim tam geldi altını kapatın ocağın biraz dinlenince servis yapabilirsiniz.
- Tam anlatımlı lahana sarma yapma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder