Patates Pişisi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İç harcı için
- 2 adet büyük boy patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Patates Pişisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, su, toz şeker ve mayayı bir kabin iç̧erişinde güzelce çırpın.
Ardından tuz, sirke ve azar azar un ilave etmeye başlayın. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. - Üzerini kapatıp 20 dk mayalandırılır.
- Diğer tarafta patatesleri soyup kaynar suda haşlayın.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp bir kaba alıp ezin.
- Üzerine tuz ve karabiber ekleyip püre haline getirin.
- Tezgahı unlayın mayalanan hamuru merdane yardımıyla 1cm inceliğinde açın.
- Ardından çay bardağı ağzı ile yuvarlak minik parçalar kesin.
- İçlerine patatesli harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun.
- Hamuru her iki ucunu birleştirin.
- Her yerini kapanmasına özen göstererek uzun bir kroket şekil verin.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ alın ve arkalı önlü kızartıp yağlı kağıt serili bir tabağa aktarın.
Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder