8 Ekim 2021 Cuma

Patates Pişisi Tarifi


 

Patates Pişisi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2, 5-3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

İç harcı için

  • 2 adet büyük boy patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Patates Pişisi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, su, toz şeker ve mayayı bir kabin iç̧erişinde güzelce çırpın.
    Ardından tuz, sirke ve azar azar un ilave etmeye başlayın. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatıp 20 dk mayalandırılır.
  • Diğer tarafta patatesleri soyup kaynar suda haşlayın.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzüp bir kaba alıp ezin.
  • Üzerine tuz ve karabiber ekleyip püre haline getirin.
  • Tezgahı unlayın mayalanan hamuru merdane yardımıyla 1cm inceliğinde açın.
  • Ardından çay bardağı ağzı ile yuvarlak minik parçalar kesin.
  • İçlerine patatesli harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyun.
  • Hamuru her iki ucunu birleştirin.
  • Her yerini kapanmasına özen göstererek uzun bir kroket şekil verin.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alın ve arkalı önlü kızartıp yağlı kağıt serili bir tabağa aktarın.
    Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder