Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
İç harcı için:
- 5 adet orta boy elma
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tereyağ, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurun üçte birini ayırıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyun.
- Kalan hamuru da buzdolabına koyun.
- İç harcı için; elmaları soyup rendeleyin ve şeker ile pişirin.
- Elmalar suyunu salıp çekince ocaktan alın.
- Ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın.
- Bir kenara alıp ılımaya bırakın.
- Buzdolabındaki hamuru tart kalıbına yayın.
- Parmağınızla kenarları yükseltin ve çatalla izler yapın.
- Elmalı harcı üzerine yayın.
- Dondurucuda bekleyen hamuru rende ile üzerine rendeleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk kızartın.
- İlk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder