1 Ekim 2021 Cuma

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy elma
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

    Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; tereyağ, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurun üçte birini ayırıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyun.
  • Kalan hamuru da buzdolabına koyun.
  • İç harcı için; elmaları soyup rendeleyin ve şeker ile pişirin.
  • Elmalar suyunu salıp çekince ocaktan alın.
  • Ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın.
  • Bir kenara alıp ılımaya bırakın.
  • Buzdolabındaki hamuru tart kalıbına yayın.
  • Parmağınızla kenarları yükseltin ve çatalla izler yapın.
  • Elmalı harcı üzerine yayın.
  • Dondurucuda bekleyen hamuru rende ile üzerine rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk kızartın.
  • İlk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder