1 Ekim 2021 Cuma

Salatalık Turşusu Tarifi

 

Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo salatalık
  • 1 litrelik 8 adet kavanoz

Her kavanoz için;

  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 adet acı biber
  • 1 dilim limon
  • 5-6 adet sarımsak
  • Kaynar su

    Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalıklarımızı yıkıyoruz. Sarımsaklarımızı temizliyoruz.
  • Kavanozlara sarımsak salatalık limon ve acı biberlerimizi yerleştiriyoruz. (acı biber isteğe bağlı).
  • Bütün kavanozları yerleştirdikten sonra her kavanozun üzerine sirke kaya tuzu limon tuzu şeker ilave ediyoruz.
  • Son olarak kaynar suyumuzu da salatalıklarımızı üstünü kapatacak şekilde doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  • Soğuduktan sonra kavanozları düzeltip yaklaşık 20 gün sonra tüketebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder