Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo salatalık
- 1 litrelik 8 adet kavanoz
Her kavanoz için;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 2 adet acı biber
- 1 dilim limon
- 5-6 adet sarımsak
- Kaynar su
Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salatalıklarımızı yıkıyoruz. Sarımsaklarımızı temizliyoruz.
- Kavanozlara sarımsak salatalık limon ve acı biberlerimizi yerleştiriyoruz. (acı biber isteğe bağlı).
- Bütün kavanozları yerleştirdikten sonra her kavanozun üzerine sirke kaya tuzu limon tuzu şeker ilave ediyoruz.
- Son olarak kaynar suyumuzu da salatalıklarımızı üstünü kapatacak şekilde doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Soğuduktan sonra kavanozları düzeltip yaklaşık 20 gün sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder