13 Ekim 2021 Çarşamba

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1/2 (yarım) paket margarin
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 6 kahve fincanı un

Üzeri için;

  • 4 adet büyük boy elma
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tarçın
  • Ceviz
  • Fındık (İsteğe göre)

    Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Şekeri tarçını ve fındık kırıklarınıda ekleyip ocakta orta ateşte pişiriyoruz.
  • Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kabartma tozunu ekliyoruz. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
  • Hamurumuzdan üzerine şeritler yapmak için bir miktar ayırıyoruz. Dikdörtgen borcamımızı çok az yağlıyoruz.
  • Kalan hamurumuzu borcamımıza her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde elimizle yayıyoruz.
  • Üzerine pişirdiğimiz elmalı harcı döküp yayıyoruz. Ayırdığımız hamuru şeritler yapıp üzerine diziyoruz (İsterseniz başka şekilde verebilirsiniz)
  • 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder