Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1/2 (yarım) paket margarin
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 6 kahve fincanı un
Üzeri için;
- 4 adet büyük boy elma
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı tarçın
- Ceviz
- Fındık (İsteğe göre)
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Şekeri tarçını ve fındık kırıklarınıda ekleyip ocakta orta ateşte pişiriyoruz.
- Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kabartma tozunu ekliyoruz. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
- Hamurumuzdan üzerine şeritler yapmak için bir miktar ayırıyoruz. Dikdörtgen borcamımızı çok az yağlıyoruz.
- Kalan hamurumuzu borcamımıza her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde elimizle yayıyoruz.
- Üzerine pişirdiğimiz elmalı harcı döküp yayıyoruz. Ayırdığımız hamuru şeritler yapıp üzerine diziyoruz (İsterseniz başka şekilde verebilirsiniz)
- 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder