13 Ekim 2021 Çarşamba

Yumuşacık Patatesli Börek Tarifi


 

Yumuşacık Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet taze yufka

İçi için:

  • 5 tane patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber kırmızı toz biber pul biber
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 tane maden suyu
  • Çörek otu

    Yumuşacık Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İçimizi yapalım patatesleri soyalım haşlayalım haşlandıktan sonra iyice ezelim soğanı yağda kavuralım salçamızı ekleyelim sonra iyice ezdiğimiz patateslere karıştıralım baharatları tuzu ekleyelim iyice karıştıralım soğuşun.
  • Tezgaha yufkamızı serelim sosumuzu yapalım yufkamıza sürelim patatesimizi uzunlamasına koyalım rulo yapalım 5 parmak kalınlığımda keselim tepsiye dizelim.
  • Üzerine maden suyunu gezdirelim çörek otunuda serpiştirelim 1 saat dolapta dinlendirelim dinlendikten sonra 200 derecede işittiğimiz fırında 30 dakika kadar altlı üstlü pişirelim.
  • Piştiğinde fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra temiz bezle üstünü örtelim istediğiniz zaman servise hazır afiyet olsun ❤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder