Yumuşacık Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet taze yufka
İçi için:
- 5 tane patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber kırmızı toz biber pul biber
- Tuz
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 tane maden suyu
- Çörek otu
Yumuşacık Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İçimizi yapalım patatesleri soyalım haşlayalım haşlandıktan sonra iyice ezelim soğanı yağda kavuralım salçamızı ekleyelim sonra iyice ezdiğimiz patateslere karıştıralım baharatları tuzu ekleyelim iyice karıştıralım soğuşun.
- Tezgaha yufkamızı serelim sosumuzu yapalım yufkamıza sürelim patatesimizi uzunlamasına koyalım rulo yapalım 5 parmak kalınlığımda keselim tepsiye dizelim.
- Üzerine maden suyunu gezdirelim çörek otunuda serpiştirelim 1 saat dolapta dinlendirelim dinlendikten sonra 200 derecede işittiğimiz fırında 30 dakika kadar altlı üstlü pişirelim.
- Piştiğinde fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra temiz bezle üstünü örtelim istediğiniz zaman servise hazır afiyet olsun ❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder