Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tatlı elma
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 6 yemek kaşığı şeker
Hamuru için
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5, 3 su bardağı un
Üzeri için
- Pudra şekeri
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Şekeri ve tarçını ekleyip karemelize olana kadar pişirin (Elmaların piştiğini anlamak için suyunu bırakıp tekrar çekecektir) piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Ardından hamurunu yapmaya başlayın.
- Margarin, yoğurt, sıvı yağ, yumurtayı bir kaba alın ve harmanlayın margarini iyice ezilmiş olsun.
- Ardından şeker vanilya, kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun (Kabın üzerini streç ile kapatıp yarım saat dinlenmeye alın, çabuk şekil almasını sağlayacaktır)
- Şekil verip içerisine hazırlamış olduğunuz elma kramelizesini koyun. 180 derecede pişirin. Afiyet olsun 🌼
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder