19 Ekim 2021 Salı

Etli Kuru Fasulye Tarifi

 

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı kuru fasulye
  • 400 gram dana kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 4,5 -5 bardak sıcak su
  • 2.5 yemek kaşığı zeytinyağı etiniz yağlı ise daha az olabilir
  • 1 tane küp şeker size bağlı

    Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fasulyerimizi akşamdan ısılayım ertesine güne hazır olsun kuşbaşı etlerimizi bir 10 dakika düdüklüde haşlıyorum.
  • Haşlamadan yapanlarda var ama ben bu şekilde yapıyorum haşlanan etlerimizi düdüklüden alalım bir yandan uygun bir tencereye soğanımızı küçük küçük doğrayalım sıvı yapı döküp ardından kısa süre haşladığımız etlerimizle kavuralım.
  • Ardından salçamızı da ekleyip devam edelim 10 dakika kavrulan soğan ve etimize üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyelim ben eti haşladığım suyumu kullandım et suyunu.
  • Ardından ilk olarak beş dakika harlı ateşte sonrasında altını orta ateşe alarak 30 dakika pişirelim ama bu sürede kontrol edelim her fasulyenin pişme süresi değişebilir deneyecek olanlara afiyetler olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder