Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı kuru fasulye
- 400 gram dana kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 4,5 -5 bardak sıcak su
- 2.5 yemek kaşığı zeytinyağı etiniz yağlı ise daha az olabilir
- 1 tane küp şeker size bağlı
Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fasulyerimizi akşamdan ısılayım ertesine güne hazır olsun kuşbaşı etlerimizi bir 10 dakika düdüklüde haşlıyorum.
- Haşlamadan yapanlarda var ama ben bu şekilde yapıyorum haşlanan etlerimizi düdüklüden alalım bir yandan uygun bir tencereye soğanımızı küçük küçük doğrayalım sıvı yapı döküp ardından kısa süre haşladığımız etlerimizle kavuralım.
- Ardından salçamızı da ekleyip devam edelim 10 dakika kavrulan soğan ve etimize üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyelim ben eti haşladığım suyumu kullandım et suyunu.
- Ardından ilk olarak beş dakika harlı ateşte sonrasında altını orta ateşe alarak 30 dakika pişirelim ama bu sürede kontrol edelim her fasulyenin pişme süresi değişebilir deneyecek olanlara afiyetler olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder